Добредојдовте во дневниот јоги - календар за дневна јога

Здраво и добредојде на Daily Yogi! Daily Yogi е вашиот бесплатен онлајн календар за јога за позитивност, грижа за себе и само-подобрување.

Секој ден, имаме нов предлог за позитивна акција да се подобриме, да се грижиме или да се разбереме себеси или да помогнеме да го направиме светот подобар. Нашите дневни позитивни практични предлози ги црпиме од Аштанга, или 8-те екстремитети на јогата и посебни празници, астрономски настани и историски настани за тој ден.

Дневен јоги - кафеаво стебло на дрво и зелени листови кои ги покажуваат горните и долните екстремитети на јогата - Јамас, Нијамас, Асани, Пранајама, Пратјахара, Дарана, Дјана, Ишвара Пранидхана
8 екстремитети на јогата - Јамас, Нијамас, Асани, Пранајама, Пратјахара, Дарана, Дјана, Ишвара Пранидхана

Драго ни е што ве имаме овде! Ве молиме коментирајте за да ги споделите вашите позитивни искуства со групата и придружете се на заедницата. Секогаш запомнете, бидете љубезни!

Вовед во Аштанга, или 8 екстремитети на јогата

Денешна вежба за јога календар

Предизвик од 30 дена - Вовед во филозофијата за јога и јога сутри

Преземете ја нашата мобилна апликација

Следете не на Instagram

Последни пораки

Септември 2023: Годишнина - Меѓународен ден на преводот

Денес е Меѓународен ден на преводот и Ден на БАКНЕЊЕ! Исто така, за Меѓународниот ден на преводот, е годишнината од повеќејазичните способности на нашата страница за нашите Јоги кои имаат први јазици освен англискиот!

Денес е позитивна практика по ваш избор. Препорачувам практика на Пранајама по ваш избор, преминувајќи помеѓу практиките за бонус Асана за септември.

1 коментар

Септември 2023 година: Светски ден на срцето - Утана Шишосана - продолжено кученце / поза на топење на срцето

Денес е Светски ден на срцето! Овој празник е создаден од Светската фондација за срце пред повеќе од 20 години за да помогне во борбата и подигање на свеста за кардиоваскуларни болести. Ве молиме, одвојте време денес да размислите за здравјето на вашето срце и размислете за сите позитивни чекори што можеби сакате да ги преземете за да го подобрите здравјето на вашето срце.

Денес разговараме за топење на срцето или Утана Шишосана во чест на Светскиот ден на срцето. Оваа поза е хибрид на Поза на детето и надолу куче.

Целосна објава за инструкции и линкови до препорачаните серии Асана!

Остави коментар

Септември 2023 година: Асани (пози): Поздрави на сонцето - Адо Муха Сванасана и Шисуласана

За денешната пракса, го комплетираме нашето расчленување на секоја поза во Поздрав на сонце!

Нашите предизвикувачи работат на нашите последни модифицирани „Поздрави за Сонцето“ фокусирани на Адо Мука Сванасана или Куче што се соочува надолу!

Нашите дневни јоги повторно го посетуваат кучето надолу или можеби ги држат подлактиците приземјени за да работат на позата Шисуласана/Делфин.. и можеби ги прават првите чекори кон инверзии.

1 коментар

Септември 2023 година: Асани (пози): Поздрави со сонце - Бхујангасана и Саламба Буџангасана

За денешната пракса, продолжуваме со расчленувањето на секоја поза во Поздрав на сонце!

Работиме на нежни свиткувања на грбот и модифицирани поздрави за сонце фокусирани на прогресијата и разликите помеѓу Кобра и Куче со лице нагоре. Дневните јоги, исто така, може да пробаат поддржана верзија на Кобра - Саламба Буџангасана или Поза на Сфинкс.

1 коментар
повеќе мислења