Meditasi Maret 2022: Pranayama (Pernapasan) - Nadi Shodhana Pranayama (Alternate Nostril / Channel Clearing Breath)

Senang Meditasi 27 Maret 2022 - Pranayama (Pernapasan) - Nadi Shodhana

Wilujeng enjing Yogis! Dinten ieu dinten Pranayama!

sudut pandang tiis nutup-up daun héjo rindang dina tangkal di sawah grassy - pranayama engapan Quote: Kudu ngahatur nuhun pikeun napas tina hawa seger jadi hirup jeung well. Ngidinan cinta sareng kabagjaan nembus sapanjang pikiran sareng jiwa anjeun. Candak waktos pikeun bersantai sareng hirup dina momen, ayeuna, ayeuna. Ngarasakeun dinten ieu. - Amaka Imani Nkosazana
Hatur nuhun pikeun napas tina hawa seger janten hirup sareng séhat. Ngidinan cinta sareng kabagjaan nembus sapanjang pikiran sareng jiwa anjeun. Candak waktos pikeun bersantai sareng hirup dina momen, ayeuna, ayeuna. Ngarasakeun dinten ieu. – Amaka Imani Nkosazana

Bonus tangtangan Semedi Daily

Kami di tengah bonus tangtangan Semedi Daily pikeun Maret! Pikeun Poé Pranayama ayeuna, semedi kuring pikeun dinten ieu nyaéta a Dipandu Pranayama Praktek - Nadi Shodhana.

Ieu mangrupikeun Poé Pranayama anu terakhir pikeun bulan semedi khusus urang, janten dinten ayeuna urang bakal nutupan meditatif Pranayama latihan - Nadi Shodhana (NAH-dee show-DAH-nuh). Ieu sacara harfiah ditarjamahkeun salaku "ngabersihan saluran" tapi urang sering nganggo tarjamahan anu langkung deskriptif tina engapan liang irung alternatip. Téhnik ieu dimaksudkeun pikeun mupus saluran énergi awak, sareng kuring mendakan éta ngabersihkeun super pikeun sakabéh sistem pernapasan - anjeun panginten hoyong ngajaga sababaraha jaringan pikeun téknik ieu, sareng henteu ngalakukeun upami anjeun gaduh irung tersumbat!

grafik napas oranyeu dina latar tukang emas konéng

Saran Praktek Positip Dinten ieu

Harian Yogi Praktek poé ieu téh Nadi Shodhana atanapi Channel Clearing, a Pranayama Praktek. Kalolobaan urang geus diusahakeun engapan diafragma, nu mangrupa bagian salah sahiji napas alternatif- liang irung ieu. Kami nyarankeun nyobian téknik napas ieu salami tapa! Ieu ogé téhnik calming gede pikeun kahariwang.

Napas diafragma

  • Mimitian dina a korsi nyaman ku evaluasi pola napas anjeun ayeuna. Teundeun hiji leungeun dina dada anjeun, sarta séjén dina beuteung anjeun. Ngambekan asup jeung kaluar, sarta perhatikeun lamun leungeun resting on beuteung anjeun sarta dada pindah pikeun nunjukkeun ékspansi. Anjeun WAJIB make diafragma anjeun sarta ngambekan kana beuteung anjeun, jadi beuteung anjeun expands on inhale jeung kontrak dina exhale nu. Kalolobaan urang ngambekan deet kana dada urang wungkul, sarta leungeun beuteung urang pernah gerak!
  • Tarik napas sareng pastikeun beuteung anjeun ngalegaan, nyorong leungeun anjeun kaluar nalika awak anjeun pinuh ku hawa.
  • Ngambekan kaluar, kaserang beuteung, pastikeun Anjeun kosongkeun bayah sagemblengna
  • Nuluykeun engapan ka count pinuh ku 6, sarta kaluar ka count pinuh ku 6, ngagunakeun diafragma Anjeun pikeun ngeusian bayah Anjeun ku hawa, jeung kontrak beuteung kosong bayah lengkep. Fokus kana ngajaga leungeun dada anjeun cukup tetep, sarta ngagunakeun diafragma anjeun pikeun ngambekan kana beuteung anjeun.

Nadi Shodhana Pranayama - Ngabersihan Saluran / Pernapasan Nostril Alternate

  • Meunang dina posisi - anjeun bakal hoyong datangna kana korsi nyaman. Teundeun leungeun kénca anjeun dina tuur kénca anjeun. Bawa leungeun katuhu anjeun kana a Wisnu Mudra, tilepan dua ramo kahiji anjeun kana lontar anjeun (atawa lamun ieu teu nyaman, mawa sakabeh tilu ramo puseur kana lontar, atawa beristirahat indéks anjeun sarta ramo tengah dina dahi anjeun / panon katilu)
  • Paké jempol katuhu pikeun nutup liang irung katuhu. Gempur lajeng inhale pinuh ngaliwatan liang irung kénca anjeun wungkul, tetep téhnik napas diaphragmatic anjeun, engapan kana beuteung anjeun.
  • Pindahkeun cingcin katuhu anjeun sarta ramo pinky pikeun nutup liang irung kénca. Gempur lajeng inhale pinuh ngaliwatan liang irung katuhu anjeun wungkul.
  • Nuluykeun ieu engapan liang irung alternatif pikeun 3-5 menit. Inget, gempur jeung inhale, teras pindah sisi.

Téhnik ieu tiasa rada ngabingungkeun - anjeun panginten hoyong ngiringan video dianjurkeun kami kahiji kalina ieu!

Hoyong langkung seueur ngeunaan Pranayama? Parios Panungtun Pranayama kami!

Tuturkeun kami dina Instagram - aksés gampang kana prakték positip sapopoé
Ditambah poto panginget poéan kadua / édit Dina INSTAGRAM Ngan
(Pos ka-2 Insta ayeuna direureuhkeun)

@dailyyogi.world
tag kami sareng poto Asana anjeun!
aktipkeun bewara pikeun panginget pop-up!

Praktek Langkung Positip

Kantun postingan kamari? Baca di dieu!

Patali Prakték Positip

Bagikeun Praktek Anjeun

Punten mairan sareng wartosan kuring naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan latihan Pranayama ieu! Dupi anjeun nyobian napas alternatip- liang irung ieu? Naha anjeun ngagaduhan prakték Pranayama sanés anu anjeun pikaresep? Sok émut, bageur!

Hiji pamikiran dina "Meditasi Maret 2022: Pranayama (Pernapasan) - Nadi Shodhana Pranayama (Alternate Nostril / Channel Clearing Breath)"

Leave a Reply

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.