Pranayama - Engapan - Dinten 8 - 2020 - Nadi Shodhana Pranayama - Silih Irung / Saluran Ngabersihan Napas

Wilujeng enjing Yogis! Atawa sabenerna, meureun ohayou gozaimasu - おはようございます leuwih hade! Kami ngarobih waktos pos poean urang ka 7am Toyko Time, ku kituna Yogis di Asia sareng Australia tiasa tetep koordinasi sareng Yogis basis AS sareng Éropa. PS AS Yogis - naha anjeun terang Jepang henteu nganggo waktos tabungan siang? Kami ayeuna gaduh tulisan awal sareng panginget pikeun Instagram - tulisan awal urang bakal ngalih ka telat isuk pikeun Yogis di wétan / soré telat pikeun Yogis di AS, sareng Instagram tulisan panginget bakal masangkeun dina telat isuk pikeun Yogis di AS. e-mail poean nuju maju. Pikeun momen, bewara aplikasi waktos panginget moal robah, tapi bisa naek minggu hareup pikeun tantangan intro urang. Ieu kedah panungtungan pos waktos robah urang .. urang bakal tetep pos kami kali koordinasi jeung Garis Tanggal!!

Bisi wae, hayu urang ngamimitian dinten Kemis Pranayama Latihan poé!

BONUS tangtangan semedi poean

Kami di tengah bonus tangtangan Semedi Daily pikeun Oktober! Pikeun Pranayama Poé ayeuna, semedi kuring pikeun poé nyaéta a Dipandu Pranayama Praktek - Nadi Shodhana.

Ieu panungtungan urang Pranayama Dinten kanggo bulan semedi khusus urang, janten dinten ayeuna urang bakal nutupan tapa Pranayama latihan - Nadi Shodhana (NAH-dee show-DAH-nuh). Ieu sacara harfiah ditarjamahkeun salaku "ngabersihan saluran" tapi urang sering nganggo tarjamahan anu langkung deskriptif tina engapan liang irung alternatip. Téhnik ieu dimaksudkeun pikeun mupus saluran énergi awak, sareng kuring mendakan éta ngabersihkeun super pikeun sakabéh sistem pernapasan - anjeun panginten hoyong ngajaga sababaraha jaringan pikeun téknik ieu, sareng henteu ngalakukeun upami anjeun gaduh irung tersumbat!

grafik napas jeruk shimmering dina latar tukang emas konéng

Harian Yogi Praktek poé ieu téh Nadi Shodhana atanapi Ngabersihan Saluran, a Pranayama Praktek. Kalolobaan urang geus diusahakeun engapan diafragma, nu mangrupa bagian salah sahiji napas alternatif- liang irung ieu. Kami nyarankeun nyobian téknik napas ieu salami tapa! Ieu ogé téhnik calming gede pikeun kahariwang.

Napas diafragma

  • Mimitian dina a korsi nyaman ku evaluasi pola napas anjeun ayeuna. Teundeun hiji leungeun dina dada anjeun, sarta séjén dina beuteung anjeun. Ngambekan asup jeung kaluar, sarta perhatikeun lamun leungeun resting on beuteung anjeun sarta dada pindah pikeun nunjukkeun ékspansi. Anjeun WAJIB make diafragma anjeun sarta ngambekan kana beuteung anjeun, jadi beuteung anjeun expands on inhale jeung kontrak dina exhale nu. Kalolobaan urang ngambekan deet kana dada urang wungkul, sarta leungeun beuteung urang pernah gerak!
  • Tarik napas sareng pastikeun beuteung anjeun ngalegaan, nyorong leungeun anjeun kaluar nalika awak anjeun pinuh ku hawa.
  • Ngambekan kaluar, kaserang beuteung, pastikeun Anjeun kosongkeun bayah sagemblengna
  • Nuluykeun engapan ka count pinuh ku 6, sarta kaluar ka count pinuh ku 6, ngagunakeun diafragma Anjeun pikeun ngeusian bayah Anjeun ku hawa, jeung kontrak beuteung kosong bayah lengkep. Fokus kana ngajaga leungeun dada anjeun cukup tetep, sarta ngagunakeun diafragma anjeun pikeun ngambekan kana beuteung anjeun.

Nadi Shodhana Pranayama - Ngabersihan Saluran / Pernapasan Nostril Alternate

  • Meunang dina posisi - anjeun bakal hoyong datangna kana korsi nyaman. Teundeun leungeun kénca anjeun dina tuur kénca anjeun. Bawa leungeun katuhu anjeun kana a Wisnu Mudra, tilepan dua ramo kahiji anjeun kana lontar anjeun (atawa lamun ieu teu nyaman, mawa sakabeh tilu ramo puseur kana lontar, atawa beristirahat indéks anjeun sarta ramo tengah dina dahi anjeun / panon katilu)
  • Paké jempol katuhu pikeun nutup liang irung katuhu. Gempur lajeng inhale pinuh ngaliwatan liang irung kénca anjeun wungkul, tetep téhnik napas diaphragmatic anjeun, engapan kana beuteung anjeun.
  • Pindahkeun cingcin katuhu anjeun sarta ramo pinky pikeun nutup liang irung kénca. Gempur lajeng inhale pinuh ngaliwatan liang irung katuhu anjeun wungkul.
  • Nuluykeun ieu engapan liang irung alternatif pikeun 3-5 menit. Inget, gempur jeung inhale, teras pindah sisi.

Téhnik ieu tiasa rada ngabingungkeun - anjeun panginten hoyong ngiringan video dianjurkeun kami kahiji kalina ieu!

Tuturkeun kami dina Instagram - aksés gampang kana prakték positip sapopoé
Ditambah poto panginget poéan kadua / édit Dina INSTAGRAM Ngan
(Pos ka-2 Insta ayeuna direureuhkeun)

@dailyyogi.world
tag kami sareng poto Asana anjeun!
aktipkeun bewara pikeun panginget pop-up!

Punten mairan sareng wartosan kuring naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan ieu Pranayama latihan! Dupi anjeun nyobian napas alternatip- liang irung ieu? Dupi anjeun gaduh sejen Pranayama latihan anjeun utamana mikaresep? Sok émut, bageur!

Hiji pamikiran dina "Pranayama - Engapan - Dinten 8 - 2020 - Nadi Shodhana Pranayama - Silih Irung / Saluran Ngabersihan Napas"

  1. Kuring nembé ngalakukeun napas liang irung bolak ieu dina kelas yoga online. Henteu tiasa nyarios kuring resep atanapi henteu acan tapi éta rarasaan anu pikaresepeun.

Leave a Reply

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.